קמפיין מבריק של עמותה לאספקת מים נקיים למדינות העולם השלישי השיג את יעדיו בזכות שימוש נכון בתוכן.
האם סיפור טוב המקודם באינטרנט יכול לקדם גם מטרות חברתיות? ללא ספק, כמו שעולה מהמקרה של עמותת Charity:Water
עמותה הממוקדת בהקמת בארות לאספקת מי שתייה נקיים לתושבי מדינות העולם השלישי. בעזרת שימוש נכון בתוכן הצליחה Charity:Water לעורר השראה ולחבר ציבור רחב למטרותיה- הקמת 100 בארות מים חדשות.
תחילתו של הסיפור בעונת החגים האחרונה. במטרה לגייס תרומות חדשות השיקה העמותה את קמפיין "יום ההולדת" המאפשר לאנשים למלא טופס קצר באתר הפרויקט ולהפוך את יום ההולדת שלהם ממסיבה שגרתית לאירוע מלהיב של גיוס תרומות המיועדות לאספקת מים נקיים. כדי להגיע לקהלים חדשים, העמותה בחרה להפיץ שני סיפורים אמיתיים מהשטח – "הסיפור של הלנה", ו"הסיפור של הודו". וקידמה אותם בעזרת חברת הפצת התוכן הישראלית אאוטבריין במגוון אתרי תוכן וחדשות. (המקרה מתואר בהרחבה בבלוג של חברת Outbrain ).
עד אותו הקמפיין הסתפקה העמותה בהפצת מסרים מפה לאוזן. גם השימוש שעשתה במדיה החברתית היה מוגבל לפעילים ולמתנדבים, ללא תקציב וללא עזרה מקצועית. שיטה זו לא הצליחה לספר את הסיפור של העמותה בקנה מידה רחב ונשארה בקרב המעגל הקרוב. לעומת זאת
בסוף השבוע הראשון בו הושק הקמפיין ביקרו באתר הפרויקט כמעט 70,000 גולשים, כאשר קרוב ל-800 מהם מילאו את טופס ההצטרפות. התוצאה: העמותה הצליחה לגייס כמעט 70,000 דולר להקמת בארות למים נקיים. מאז הושק הקמפיין הצטרפו ליוזמה מעל 50,000 אנשים.